stem logo new

VTI schittert op Vlaamse Houtproef 2014

 

Op vrijdag 23 mei vond de officiële prijsuitreiking van de Vlaamse Houtproef 2014 regio West-Vlaanderen plaats. De Confederatie Bouw Vlaamse schrijnwerkers organiseert jaarlijks deze proef voor leerlingen uit het vierde jaar houttechnieken en houtbewerking.

In deze wedstrijd zijn omgaan met stress en tijdsdruk én een nauwkeurig afgewerkt eindproduct afleveren de belangrijkste factoren.

 

Ook dit jaar bestond de proef uit twee delen. In de praktijklessen bereidden de leerlingen hun werkstukje voor. Op 24 april, de dag waarop de eigenlijke Houtproef doorging, werkten zij hun stukjes af en kregen ze bovendien een bijkomende opdracht, die de handvaardigheid van snijwerk en de nauwkeurigheid bij het instellen van de machines toetste.

Op donderdag 24 april gingen de leerlingen van start met een voorstudie en wat uitleg door de leerkrachten. Daarna maakten de leerlingen met de grootste precisie de verschillende stukken klaar. Na het opzuiveren en lijmen van de onderdelen gaven ze die af aan de afgevaardigde van de Confederatie Bouw. De werkstukjes werden vervolgens door de juryleden gecontroleerd en geëvalueerd.

We waren aangenaam verrast toen we een mail kregen dat al onze vier TSO- en al onze elf BSO-leerlingen en hun ouders uitgenodigd waren voor de officiële proclamatie van de Houtproef 2014 in Ieper.
En ter plaatse kregen we dan het fantastische nieuws te horen. Zowel voor het TSO en BSO waren er podiumplaatsen voorzien!

De leerlingen van het TSO wonnen maar liefst de 1ste, 2de, 3de en 6de prijs.
Voor het BSO waren dat de 2de, 3de,4de en 5de plaats

TSO
1 KINGET LOUIS

2 VERYSER STIJN

3 LODEWIJKX JOREN

6 NEUSER LUCAS


BSO
2 INGOUF TIE-BOY 

3 BUYSE GILLES

4 BERTELOOT WOUTER 

5 VANMASSENHOVE THOMAS 

7 LOZIE JONAS 

10 DESAEGHER ABEL  

12 GODERIS JARI 

12 BOONAERTS NIELS 

16 VERMOOTE DIÉGO 

19 VANDEVOORDE GUILLAUME 

25 LOPEZ MAYA ALEIX 

Lieven Leroy en Bart Dedeyne, leerkrachten afdeling hout.

louis
louis louis
groepsfoto bso ...
groepsfoto bso en tso groepsfoto bso en tso
groepsfoto tso
groepsfoto tso groepsfoto tso
groepsfoto bso
groepsfoto bso groepsfoto bso