stem logo new

 

GIP 7 BIN

Ik kreeg de opdracht om een keukenelement te maken.

De rest van de keuken bestond al en op basis van die keuken hebben wij de kleuren bepaald: de zichtbare delen zijn donkergrijs en de kast zelf krijgt een grijze kleur. De kast is volledig greeploos en staat op een sokkel van 2 meter hoog en bestaat uit 3 aparte delen die aan elkaar worden geschroefd.

 

Niek Boonaerts

boonaerts niek ...
boonaerts niek -999 boonaerts niek -999

Ik kreeg de opdracht om een keuken van vorig jaar af te werken. De keuken is gemaakt uit grijze melamine plaat. De keuken is uit vier onderdelen opgebouwd. De afmetingen van de keuken zijn 2300mm x 2200mm x 500mm. Tijdens het uitvoeren heb ik een aantal problemen gehad: stukken uitzoeken waarop niet aangeduid was waar een onderdeel moest komen, stukken die niet op een juiste afmeting gezaagd waren …

Mike Declunder

declunder mike-...
declunder mike-999 declunder mike-999

Dit jaar maak ik een salontafel voor mezelf. De salontafel is vervaardigd met een 30mm dikke MDF-plaat die beplakt wordt met zebrano fineer. In de salontafel zit er ook een lade, die wordt zichtbaar als je het geheel openschuift. Problemen heb ik niet echt gehad, alleen heb ik ondervonden hoe kwetsbaar fineer is.

Sander Dezutter

dezutter sander...
dezutter sander-999 dezutter sander-999

Mijn geïntegreerde proef is een woonkamerkast. Deze maak ik samen met 2 klasgenoten, nl. Edouard Louwagie en Stijn Florizoone. De kast wordt gemaakt voor de heer Van Belle.De woonkamerkast bestaat uit 3 delen. Elk maken we één deel van de kast. Mijn deel bestaat uit het maken van de sokkel en 4 corpussen met 3 corpussen waar legplanken in komen. In het ander corpus komen er 3 lades en er komen overal deuren aan. Ik heb wat problemen gehad bij het lamellofrezen, maar die waren snel op te lossen.

Gael Bouckenaere

Voor mijn geïntegreerde proef dit schooljaar werk ik samen met twee andere leerlingen van mijn klas, namelijk Stijn Florizoone en Gael Bouckeneare. Onze opdracht is het maken van een woonkamerkast in een U-vorm voor meneer Van Belle. Het is de bedoeling dat deze kast bestaat uit negen aparte delen die samen één mooi geheel vormen. Zeven van die negen kasten zijn voorzien van legplanken, en de twee andere kasten zijn voorzien van lades. Elke kast staat op een sokkel om steun te hebben. Het materiaal dat we hiervoor gebruiken is MDF beplakt met fineer. De vellen fineer zijn van eik en zijn grijs van kleur.
Gedurende het proces hebben we een paar problemen gehad. Ik had namelijk de tussenholtes en rijboringen vergeten te plaatsen in mijn kast.

Edouard Louagie

Dit jaar maak ik een woonkamerkast voor de heer Van Belle. Ik maak deze kast met twee medeleerlingen.Ieder van ons maakt een deel van de kast. Mijn deel bestaat uit twee kastdelen. De beide kasten zijn uitgerust met legplanken. De kast rust op een sokkel. Op de corpussen werd een tweede soort sokkel gemaakt waar een stenen plaat op bevestigd wordt. De volledige kast is vervaardigd uit MDF en beplakt met fineer. Ik had een probleem bij het frezen van lammelo’s omdat dit niet juist uitkwam. Dit probleem is opgelost door het opnieuw frezen en is nu niet meer zichtbaar.

Stijn Florizoone

7bin livingkas...
7bin  livingkast   louagie edouard    bouckemaere gal florizoone stijn-999 7bin  livingkast   louagie edouard    bouckemaere gal florizoone stijn-999

Dit jaar kreeg ik de opdracht om een dressing te maken uit melamineplaten (18mm en 8mm dik). De dressing bestaat in totaal uit 8 losse kasten, die nadien bij de klant met excentrisch beslag aan elkaar worden bevestigd. In kast 1 en 5 komen er 4 lades om kleren of dergelijke in te leggen, we hebben ook een speciale lade om dassen in te leggen. In de kast heb je ook nog een verloren hoek, die we dicht gemaakt hebben met MDF platen van 18mm dik en schroeven. In totaal kende ik een drietal probleempjes die gemakkelijk op te lossen waren.

Nick Vanduyfhuys

vanduyfhuys nic...
vanduyfhuys nick-999 vanduyfhuys nick-999