stem logo new

6IW en 6HT werken samen rond energiezuinig wonen

Op dinsdag 9 december gingen we met HT en IW op bedrijfsbezoek naar BAS (zonnewindt) te Veurne. BAS is een kenniscentrum met expertise in toekomstgericht en energiezuinig bouwen, of anders gezegd slim bouwen. Met de twee klassen werken we aan het passief tuinhuis in het kader van ons comeniusproject. In het bedrijf werden we vriendelijk ontvangen door twee heren. BAS geeft mensen advies rond ecologisch bouwen en op dit moment zijn ze bezig met een project rond hennep die gebruikt wordt als isolatie. Die isolatiemethoden worden gepromoot bij bedrijven, op scholen, op beurzen, ... Ze hebben ons rondgeleid in hun bedrijf en ons schaalmodellen van ecologische woningen getoond.
We merkten direct een verschil met ons model. Hier worden enkel ecologische materialen gebruikt. Vooral het werken met vlas en hennep was voor ons nieuw. Hennep wordt op twee verschillende manieren gebruikt. Enerzijds als een zachte isolatie in muren en dak, anderzijds wordt er een mengsel gemaakt van hennep en cement. Er stond zelfs een model waar stro gebruikt wordt als isolatiemateriaal. Hierbij merkten we dat de muren direct wat dikker werden.
Het bezoek was zeer leerzaam en we sloten onze dag af met een bedanking aan de mensen die ons rondgeleid hebben. Met een heleboel goede ideeën keerden we terug richting school.

Thomas Zwaenepoel 6IW

img_3229
img_3229 img_3229
img_3230-1
img_3230-1 img_3230-1
img_3231
img_3231 img_3231
img_3228
img_3228 img_3228