stem logo new

6EM volgt VDAB-opleiding onderhoudsmechanica

Op maandag 9 en dinsdag 10 maart gingen de leerlingen van
6EM op opleiding bij de VDAB in Brugge.

Eerst konden de leerlingen hun kennis over de verschillende soorten lagers met hun specifieke toepassingen uitbreiden. Daarna leerden ze de verschillende technieken aan om lagers te monteren, maar ook om te demonteren. Na deze uitleg was het tijd om dit zelf in de werkplaats in de praktijk te brengen. De lagers konden op verschillende soorten opstellingen gemonteerd worden met de aangeleerde montage- en demontagetechnieken. Tevens werden de lagers van elektromotoren en pompen vervangen. De bedoeling was dat na de montage de motoren en pompen terug perfect draaiden.
Op de tweede dag werd er uitleg gegeven over de verschillende soorten pompen met hun werkingsprincipe en hun specifieke toepassingen. De verschillende soorten pompen met hun bijhorende karakteristieken werden volledig besproken. Na deze theoretische uiteenzetting mochten de leerlingen de verschillende soorten pompen in het atelier gaan demonteren. Tijdens de demontage werd er aandacht besteed aan de technieken om lagers en dichtingen te demonteren. Daarna moesten de leerlingen het soort pomp achterhalen en uitleg geven over de werking van deze pomp. Dankzij de goede uitleg en de eerdere testen die ze konden uitvoeren verliep alles zeer vlot. Nadat de leerlingen alle onderdelen terug op een correcte wijze gemonteerd en uitgelijnd hadden, werkten de motor en pomp terug zoals het hoorde.
Voor de leerlingen was het een zeer interessante en leerrijke ervaring. Zo hadden ze de mogelijkheid om met apparaten en gereedschappen te werken die ze nooit eerder hadden gebruikt.

 

M. Lavens, leerkracht technische vakken.

vdab1-999
vdab1-999 vdab1-999
vdab2-999
vdab2-999 vdab2-999
vdab3-999
vdab3-999 vdab3-999
vdab4-999
vdab4-999 vdab4-999
vdab5-999
vdab5-999 vdab5-999