stem logo new

Lezing Herman van Campenhout voor 3TSO

Met veel enthousiasme vertrokken we op donderdag 4 februari naar de bibliotheek van Veurne om een boekvoorstelling van Herman van Campenhout bij te wonen.

Onze jongens en meisjes uit 3TSO hadden de opdracht gekregen een boek van hem te lezen en voor velen was het dan ook boeiend om de auteur te ontmoeten.
Meneer van Campenhout was laaiend enthousiast en het werkte aanstekelijk in de zaal. Hij vertelde over zijn boeken; waar hij de inspiratie vandaan haalde en hoe hij aan het werk begon. De lange weg van de eerste kladversie totdat het boek in de winkel ligt, werd vlotjes geschetst. Ook vertelde hij over zijn familie. Zijn kleindochter, waarmee hij een boek heeft geschreven, verslindt het ene boek na het andere. Zij heeft de leesmicrobe te pakken, maar zijn kleinzoon leest niet zo vaak. In plaats van de boeken te lezen, heeft hij ze op een plank gezet die hij in de lessen houtbewerking had gemaakt.
De leerlingen luisterden naar zijn boeiende verhaal en hier en daar verscheen er een glimlach op de lippen wanneer ze de situatie herkenden. De lezing vloog voorbij en voor we het wisten zat het erop en liepen we terug naar school. De leerlingen en de begeleidende leerkrachten vonden het dan ook een meer dan geslaagde uitstap.
Elke Dubois, leerkracht algemene vakken

 

vc1
vc1 vc1
vc2
vc2 vc2
vc3
vc3 vc3
vc4
vc4 vc4