stem logo new

6EI en 6ET bezoeken EANDIS

 

Op dinsdagvoormiddag 1 maart gingen we met de klassen 6EI en 6ET naar EANDIS in Brugge.
Bij EANDIS kregen we een warm onthaal van de heer Jan Van de Perre, een ervaren technieker.

Deze persoon begeleidde ons de hele voormiddag en gaf zeer interessante informatie over het bedrijf en zijn activiteiten.
EANDIS is een Belgisch onafhankelijk distributienetbedrijf voor elektriciteit en aardgas dat actief is in 239 gemeenten in Vlaanderen.
We leerden een lastscheider in- en uitschakelen met een schakelstok. De lastscheider wordt gebruikt om transformatorcabines van 10 tot 15kV in- en uit te schakelen op het net. We kregen uitleg over hoe een echte vakman -die daar tewerkgesteld is - dagelijks omgaat met dergelijke situaties. We leerden er ook hoe men metingen uitvoert, met welke factoren je rekening moet houden om veilig te schakelen, hoe we "de vitale 5" moesten toepassen, enz.
We kregen ook de verschillende soorten kabels te zien die gebruikt worden om onze woningen van elektriciteit te voorzien.
Tenslotte moesten we een volledige cabine benoemen en uitleggen: welke elementen welke functie hebben per cabine enz. Daarna mochten we opnieuw schakelen op die cabine. We merkten al vlug dat de juiste schakelvolgorde erg belangrijk is. Indien we dit niet respecteren, kan dit fataal aflopen. Na alles gelukkig tot een goed einde gebracht te hebben, keerden we tevreden terug naar school.
Kristof Huysentruyt en de leerlingen van 6EI & 6ET

 

eandis-1
eandis-1 eandis-1
eandis-2
eandis-2 eandis-2
eandis-3
eandis-3 eandis-3
eandis-4
eandis-4 eandis-4
eandis-5
eandis-5 eandis-5