stem logo new

GIP 6MVT

Hier lees je alles over de GIP van 6MVT.

 


Als eindwerk maakte ik een hydraulische kantelbak. Mijn eindwerk heeft als doel het efficiënt transporteren van schroot. De bak wordt hydraulisch gekanteld door middel van een cilinder die wordt bediend door een vorkheftruck. Voor het realiseren van mijn eindwerk heb ik zowel gebruikt gemaakt van traditionele machines als van CNC machines. Persoonlijk ben ik heel tevreden over mijn eindwerk, alles is vlot verlopen zonder grote moeilijkheden.
Thomas Delanghe

mvt-thomas
mvt-thomas mvt-thomas

 

Als eindwerk maakten wij een vouwhekken. Het vouwhekken is bedoeld als montage- en demontageoefening voor de tweede graad. Het hekken is uitvouwbaar en werkt met tandwielen, we bedienen het met een tandwielkast waar je handmatig een handwiel ronddraait. Bij het ontwerpen van het hekken hebben we beter leren werken met Solid Edge. Ook bij het maken van de stukken op de CNC-machine leerden we beter werken met de machine zoals bijvoorbeeld de nulpunten uitrekenen en instellen.
Mathias Jonckheere en Yorick Spinnewyn

mvt-mathias en ...
mvt-mathias en yorick mvt-mathias en yorick

 

Als eindwerk maakte ik samen met enkele leerlingen van EM het Pick and place systeem. De bedoeling van onze GIP is om als lesmateriaal gebruikt te worden om de leerlingen van EM te leren programmeren met PLC. De machine is volautomatisch en heeft de functie om een viertal onderdelen automatisch samen te stellen. Het Pick and place systeem bestaat uit vier tafels. Dit jaar maken we tafel 3 en die heeft als doel om een asje in een lager te plaatsen.
Stef Lecomte

mvt-stef
mvt-stef mvt-stef

 

Als eindwerk maakte ik de hydraulische breedteregelaar. De machine zal gebruikt worden op het land en wordt dus maar enkele keren per jaar gebruikt. De machine zal aantonen waar ik zal moeten rijden zodanig dat de machine die achteraan de tractor gemonteerd is niet tweemaal hetzelfde werk uitvoert. De breedteregelaar zal hydraulisch kunnen dichtplooien.
Miel Oyaert

mvt-miel
mvt-miel mvt-miel