stem logo new

GIP 6EIT

Hier vind je alle info over de eindwerken van 6EIT.

 


Mijn naam is Basil Buyle, ik ben 17 jaar en zit in het laatste jaar elektrische installatietechnieken. Net als iedere laatstejaars moet ook ik een eindwerk maken. Ik heb ervoor gekozen om een geautomatiseerd boorproces te maken. Hier en daar heb ik wat problemen gehad met het programmeren van mijn eindwerk. Ik heb vooral bijgeleerd om alles goed te plannen.

 

basil
basil basil

 

 

Ik ben Daan Candaele en ik zit in het zesde jaar elektrische installatietechnieken in het VTI van Veurne.Een GIP bestaat zowel uit een praktische realisatie als uit een dossier.Een GIP heeft dus een technische, praktische en algemene kant.
Mijn GIP is een automatisch flessenvullersysteem.Het automatische flessenvullersysteem is een geautomatiseerd proces dat flesjes vult met 2 verschillende vloeistoffen, vervolgens wordt er ook een kroonkurk op geplaatst en op geperst. De flessen zullen naar de verschillende stappen worden gebracht door middel van een transportband.Ook zal iedere stap worden gecontroleerd door verschillende sensoren om te kijken of alles goed verloopt.

daan
daan daan

 

 

Ik ben Jordan Honorez, en ik volg de richting elektrische installatietechnieken. Mijn GIP bestaat uit 2 delen. Vooreerst is er de wind- en zonmobiel. Dit is een wagentje op groene energie. Daarnaast heb ik een hybride laadstation gemaakt. Het bestaat uit een windturbine en zonnepanelen die de richting van de zon kunnen volgen. Deze energie kan worden gebruikt om het wagentje op te laden en om de smartphones van de leerlingen op te laden. Ik heb vooral geleerd dat een goede planning cruciaal is.

jordan
jordan jordan

 

Ik ben Djargo Naeyaert en ben 17 jaar. Ik zit in het zesde middelbaar, in het VTI waar ik de richting elektrische installatietechnieken volg. Voor mijn GIP heb ik een automatisch magazijn gemaakt. Het is een magazijn dat bestaat uit 9 genummerde vakjes, in die vakjes staan kleine paletjes die na het indrukken van een nummer automatisch uit dat bepaalde vakje gehaald kunnen worden.
Een van de moeilijkheden was de stabiliteit. Ik heb vooral geleerd hoe je een beckhoff PLC programmeert.

djargo
djargo djargo

 

Mijn naam is Dennis Schacht en ik zit in het zesde jaar elektrische installatietechnieken in het VTI van Veurne . Om dit jaar tot een goed einde te brengen moesten we een GIP maken. In dit eindwerk worden zowel algemene, technische als praktijkvakken geïntegreerd. Ik heb ervoor gekozen om een cocktailmachine te maken. Dit alles heb ik zelf moeten samenstellen en maken. Ik ben op het idee gekomen om dit eindwerk te maken door te zoeken op het internet. Mijn eerste idee is er gekomen na het bekijken van een filmpje op YouTube.

dennis
dennis dennis

 

Ik ben Andreas Vandenbussche, en volg de richting elektrische installatietechnieken.
Dit jaar koos ik ervoor om als eindwerk een minireplica van een rolbrug te maken.
Onderweg botste ik op een aantal mechanische moeilijkheden die ik makkelijk kon oplossen omdat ik best wel handig ben in mechanica.
Dankzij de firma Cluma engineering nv. leerde ik met een ander systeem programmeren, en op een snelle en efficiënte manier bekabelen.

andreas
andreas andreas

 

Ik ben Steven Vandensteen en ik zit in het 6de jaar elektrische installatietechnieken.
Al heel snel wist ik dat ik als GIP een miniatuur van een attractie in Plopsaland wou maken. Enkele jaren geleden maakte een andere leerling al eens het schommelschip na. Zelf heb ik gekozen voor een geautomatiseerde zweefmolen. Die attractie heeft de naam Wienerwalz. Door die keuze ben ik dan mijn stage gaan volgen in Plopsaland De Panne. Mijn geautomatiseerde zweefmolen is dus gemaakt naar het voorbeeld van de Wienerwalz, maar hier en daar zijn er wel verschillen omdat dit anders niet haalbaar was. Alles zou gestuurd worden via een PLC en mijn opstelling is gemaakt uit houten MDF platen.

steven
steven steven