stem logo new

VTI neemt tweede nieuwbouwcomplex in gebruik

 

Op woensdag 16 december werd het tweede nieuwbouwcomplex van het VTI Veurne opgeleverd.
Het bouwproject van 3300 m² kadert in het DBFM-bouwprogramma 'Scholen van Morgen' en de bouw ervan startte een klein jaar geleden. De nieuwbouw is gelegen tussen het voetbalveld Callicannes en de bestaande gebouwen van het VTI.


Na een rondgang in de nieuwbouw door het schoolbestuur onder leiding van het basisteam (Jan De Nul Group, ABETEC nv en Scholen van Morgen nv) volgden de administratieve formaliteiten met finaal het ondertekenen van het beschikbaarheidscertificaat. Achteraf mocht directeur Franky Dorme plechtig de sleutels van het gebouw in ontvangst nemen.

 

Op 4 januari 2016 zullen de afdelingen basismechanica, mechanische vormgevingstechnieken, lassen-constructie, auto en de hierbij aansluitende specialisatiejaren fotolassen en bedrijfsvoertuigen het gebouw in gebruik nemen. Op de verdieping van het gebouw gaan het eerste en het tweede leerjaar (eerste graad) aan de slag. Op deze verdieping wordt eveneens een FabLab-zone (fabrication laboratory) ingericht met onder andere 3D-printers, een lasercutter en heel wat IT- en elektronicamateriaal (ARDUINO).

nieuwbouw 1
nieuwbouw 1 nieuwbouw 1
nieuwbouw 2
nieuwbouw 2 nieuwbouw 2
nieuwbouw 3
nieuwbouw 3 nieuwbouw 3
nieuwbouw 4
nieuwbouw 4 nieuwbouw 4