stem logo new

De beste beslissing

Op maandag 18 januari kwam Michaël Niclaus getuigen voor de derde jaren. Niclaus kampte jaren met een drankprobleem, tot hij besloot om door te gaan op water en thee. Volgens hem was dit de beste beslissing ooit.
Niclaus is niet meteen het prototype van een alcoholist. Hij is een jonge vlotte kerel die graag plezier maakt. En daar hoorde alcohol bij. Op zich geen probleem, maar de alcohol begon zijn leven steeds meer te overheersen. Eén pint werden er tien en hij verloor steeds vaker de controle.
Het keerpunt kwam er door een kort interview tijdens het festival van Dour in 2011. Verkleed in een vrouwenjurk en zwaar beneveld door de alcohol stond hij een journalist van de RTBF te woord. Zelf herinnert hij zich daar niets meer van, maar heel zijn familie en al zijn vrienden hadden het, tot hun grote schaamte, gezien. Deze confrontatie veranderde zijn leven. Hij besloot niet meer te drinken en andere mensen te helpen als 'alcoholconsulent'.
Op die manier geeft hij ook lezingen voor scholieren. Onze derdejaars waren in elk geval onder de indruk. Als aandenken kregen ze allemaal zijn boek 'De druppel' en een armbandje met het opschrift 'De beste beslissing' mee naar huis.

niclaus1
niclaus1 niclaus1
niclaus2
niclaus2 niclaus2
niclaus3
niclaus3 niclaus3