stem logo new

 

GIP 6AT

Voor mijn GIP voor het 1e trimester bouwde ik de koppeling uit van een BMW E36.

Hiervan demonteerde ik eerst de cardanas en de gangwissel. Het demonteren ging vlot, maar bij het monteren  had ik een paar problemen met de startmotor en de koppelingsdruk. We hebben dan alle remmen ontlucht en de koppeling, waardoor ik weer druk kreeg . In het 2e trimester deed ik de uitlaatanalyse van een Renault Twingo, een Renault Megane en een Smart.

 

Dries Baert

baert dries - b...
baert dries - bmw e36 baert dries - bmw e36

 

Voor het eerste trimester bespreek  ik het motormanagement van een Renault Clio. Ik begon eerst met een schets van de sensoren en actuatoren. Vervolgens moest ik metingen uitvoeren met de scoop. Voor het tweede trimester verving ik een distributieriem. Ik startte met alles op zijn merktekens te plaatsen en daarna demonteerde ik alles.
Als dat gedaan was, legde ik er de nieuwe riem op. Ik had problemen met het opzoeken van de merktekens want die waren niet zo duidelijk.

Thibaut De Grave

de grave thibau...
de grave thibaut - renault clio de grave thibaut - renault clio

Voor mijn GIP nam ik metingen op een multipoint Volkswagenmotor. Zo nam ik een compressietest, een onstekingstest en een oliedruktest om na te gaan of de motor  in orde was.
In het 2de trimester  was mijn opdracht om het motormangement van een TDI- motor te bespreken met alle sensoren en actuatoren. Het moeilijkste bij deze opdracht was dat er geen informatie voor handen was.

Robin Devolder

devolder robin ...
devolder robin - volkswagen golf devolder robin - volkswagen golf

Dit jaar kreeg ik als taak voor de GIP van het 1ste trimester om de start-, laad- en gloeikring te schakelen. Ik begon eerst op papier een schets te maken van hoe alles met elkaar verbonden moest worden. Daarna begon ik op de motor. Dit was iets ingewikkelder. De verbindingskabels mochten niet zichtbaar zijn, maar dat kon ik oplossen met spanbandjes.
Voor het 2de trimester kreeg ik de opdracht om een airbag te demonteren en weer te monteren. Hiervoor had ik de cursus TV auto en ATH nodig om bepaalde informatie op te zoeken en om te kijken hoe alles in elkaar zit en waarop ik moest letten tijdens het demonteren.

Saâd Farouk

farouk saad - b...
farouk saad - bmw farouk saad - bmw

Voor mijn GIP in het eerste trimester heb ik de laadkring van een personenwagen getest, uitgemeten en besproken. Daarnaast demonteerde ik ook een alternator.  Voor mijn GIP opdracht van het 2de trimester moest ik een distributieriem vervangen. Dat ging vlot omdat ik dit al veel thuis gedaan heb

Geoffrey Viaene

viaene geoffrey...
viaene geoffrey - mercedes viaene geoffrey - mercedes