stem logo new

 

GIP 6HT

Voor onze geïntegreerde proef hebben we een dubbel bed gemaakt.

Dit bestaat uit een achterwand en het bed zelf. De achterwand is gemaakt uit vijf corpussen. Deze corpussen zijn gemaakt in MDF en werden gelakt. Aan de achterwand werden de tabletten, kussens en het bed gemonteerd. Het bed werd gemaakt uit massief essen dat gekleurd werd. De sponden werden gebogen gemaakt en afgeschuind. De kussens zijn met leer overtrokken. Wij hebben veel geleerd door deze geïntegreerde proef, vooral het lakken was een leerrijke klus.

 

Lorenzo Dedecker en Nick Viaene

lorenzo en nick...
lorenzo en nick-999 lorenzo en nick-999

Als eindwerk hebben wij een driehoekige tafel met gebogen zijden en een bijblad gemaakt. De tafel is gemaakt uit beuk en wordt geolied zodat hij donkerbruin wordt. We hadden enkele problemen met het samenstellen van de bogen maar dat hebben we opgelost door mallen te gebruiken. De tafel bestaat uit een tafelblad, een onderstel en drie tafelpoten. Het bijblad heeft ook twee poten omdat het te zwaar was. De tafel was moeilijk om te maken vanwege de rare hoeken, gebogen zijden en het onderstel dat onder 45°gemonteerd moest worden. Maar we zijn toch tevreden dat we de tafel met het bijblad tot een goed einde hebben gebracht.

Jonas Berten en Maxim Vanheste

jonas en maxim-...
jonas en maxim-999 jonas en maxim-999

Ons eindwerk bestond uit het maken van een witgelakte woonkamerkast. Deze kast bestaat uit een mantel met daarin een corpus met 3 deurtjes en  legplankjes en ook nog een corpus met laden. In de kast moest een verwarmingselement verwerkt worden, en dit moest achter de twee corpussen komen. De mantel en de corpussen zijn gemaakt in standaard MDF (Medium-Density Fibreboard) en de plint is gemaakt uit vochtwerende MDF. Het geheel wordt gelakt in het wit (ral 9010). We hebben enkele problemen gehad bij het in verstek zagen van de mantel onderdelen, en we hebben dit in twee stappen moeten doen, omdat het zaagblad niet hoog genoeg kon in het verstek. Daarom hebben we alles in twee stukken gezaagd en terug gelijmd.

Jeroen Acke en Mathieu Vandermeeren

mathieu - jeroe...
mathieu - jeroen-999 mathieu - jeroen-999

Dit jaar heb ik als GIP twee klassieke stoelen gemaakt.Om te beginnen  kreeg ik een originele stoel die ik moest namaken.Die originele stoel heb ik opgemeten en aan de hand daarvan 2D en 3D tekeningen gemaakt. Aan de hand van de tekeningen heb ik de constructies uitgewerkt.In de stoelen zitten er veel pen -en gatverbindingen met schuine pennen.Sommige onderdelen zijn rond en gebogen.Normaal zou dit soort werk met de CNC uitgewerkt worden, maar door de verbouwingen was er dit jaar geen CNC aanwezig.  Hierdoor kwam er erg veel handwerk aan te pas.Uiteindelijk is alles goed gelukt en op tijd klaar geraakt.

Niels Prinsier

niels-999
niels-999 niels-999