stem logo new

 

Met de derdes naar het toneel

‘Target in Pocket Game’ is een educatief theaterstuk, waar binnen de plot van het verhaal, een aantal hete hangijzers aan bod gebracht wordt.

 Deze thema’s zijn vrij recent en bevinden zich willens nillens in de leefwereld van onze jongeren. Zo wordt gameverslaving op het toneel gebracht samen met gokverslaving. Zo ook krijgt agressie een gezicht in de vorm van cyberpesten en gewelddadige actiespellen.

We kunnen er niet om heen dat het internet- en computertijdperk, naast de goeie zaken zoals een onuitputtelijke informatiestroom en razendsnelle nieuwsuitwisseling, ook haar mindere kanten kent. Jongeren worden blootgesteld aan een aantal ‘nieuwe’ gevaren en het is de taak van de ouders en het onderwijs om deze leerlingen wegwijs te maken in cyberspace maar ook om hen te waarschuwen voor de gevaren die om de hoek loeren.

Dit toneelstuk was voor de leerkrachten in ieder geval een uitgelezen moment om zich daarin met de klas te verdiepen. Het stuk maakt vooral duidelijk dat wanneer het dagelijks functioneren van de jongeren eronder begint te lijden, er bij volwassenen een lichtje moet gaan branden. Wanneer jongens en meisjes hun maaltijden verwaarlozen, hun nachten slaap laten, hun taken voor school links laten liggen en wanneer ze in hun vrije tijd geen vrienden meer  opzoeken, is het moment gekomen om daartegen doortastend op te treden en de game- en cybertijd aan banden te leggen.

Net zoals bij alle verslavingen is pc-verslaving een sluipende moordenaar en moeten wij heel alert zijn. Momenteel zijn er reeds afkickcentra die geconfronteerd worden met patiënten met deze problematiek.

Het theaterstuk was zowel voor de leerkrachten als de leerlingen leerrijk.

Het waren ook heel verdienstelijke acteurs , zoals bijvoorbeeld Ronny Waterschoot (die we ons herinneren als Didier de Kunst uit ‘Familie’), die ons hebben laten genieten van een fijn stukje theater van de bovenste plank.

Gino Woussen, leerkracht algemene vakken

target1
target1 target1
target 2
target 2 target 2