Op donderdag 29 augustus ontvangen we om 19u00 alle nieuw ingeschreven leerlingen van het eerste jaar en om 19u45 alle nieuwe ingeschreven leerlingen vanaf het tweede jaar.

School met elementair laskwaliteitssysteem

Tijdens een externe audit in de lasserij van onze school, uitgevoerd door het Belgisch instituut voor lastechnieken, werden de leerlingen van het laatste jaar getest op de kennis van de kwaliteitsnorm EN 1090. 
Onze leerlingen en het opgezette laskwaliteitssysteem kregen een positieve beoordeling van de auditeur. We zijn trots op de leerlingen van 7 BFL. Dank aan het BIL en RTC om deze samenwerking mogelijk te maken. 
Bovendien werd de samenwerking tussen de scholen en het BIL uitvoerig besproken in het vakblad lastechnieken.

“vrijwilligerswerk” & “respectvol omgaan met anderen”

6BSO maakte de thema’s “vrijwilligerswerk” en “respect en omgaan met anderen” tastbaar: Ze brachten een namiddag door met de bewoners van Ter Linden. Het werd een namiddag met wederzijds respect en vooral vol bewondering en respect van beide kanten. De bewoners genoten volop van de aandacht en de gezonde buitenlucht.

Tweedaagse in Westouter

4BSO ging vorige week met de fiets op tweedaagse naar Westouter: 
* fantastische activiteiten bij Outside Travel: ✔️
* geweldige groepssfeer: ✔️

4HB - 4HT op bezoek bij Interwest

4HB en 4HT bezochten op vrijdag "Inter West" in Veurne. Dit bedrijf is gekend als beschutte werkplaats waar onder andere mensen met een beperking werken. De leerlingen mochten er de productie volgen van houten palletten, box-springs, catalogussen, stalen deuren, het maken van allerlei onderdelen in opdracht van bedrijven,...
Het werd een bijzonder leerrijke ervaring!

5BSO: vluchtelingencrisis in Europa

Hoe zit het nu met die vluchtelingencrisis in Europa? Wat zijn vluchtelingen, asielzoekers, transmigranten...? Wat doet de EU voor de vluchtelingencrisis?

Op deze vragen kregen de leerlingen van 5BSO een antwoord tijdens het spel 'vluchten in Europa' gegeven door het Europahuis.

Meerdaagse studiereizen

Mei was traditioneel weer de maand van de meerdaagse studiereizen. Of het nu Londen, Parijs, Berlijn of gewoon in eigen land was, alle groepen hadden een boeiende, leerrijke/heerlijke uitstap!

4IW & 4EM op STEMdag in Technopolis

Op dinsdag 7 mei hadden de leerlingen van 4IW en 4EM een STEMdag in Technopolis.
In de voormiddag kregen ze een aantal vragen voorgeschoteld die ze proefondervindelijk moesten oplossen.
In de namiddag namen ze deel aan de workshop 'Van papier tot bio-ethanol'. Met zelfgemaakte brandstof vuurden ze op het einde van de workshop een raket af in de lucht. Een knallend einde dus!