Lezing Patrick Lagrou

Vorige vrijdag trokken alle leerlingen van het eerste jaar naar de stadsbibliotheek van Veurne. Jeugdschrijver Patrick Lagrou gaf er een lezing over zijn boek "Milans groote oorlog".

Geschiedenis kan echt boeiendzijn. Onze leerlingen waren namelijk bijzonder geïnteresseerd en een aangenaam publiek, aldus de auteur!

Poëzie voor lekkerbekken

Ben je ook uitgekeken op je witte IKEA-borden? Wel dan heeft 2IW een tof concept uitgewerkt voor de creatievelingen onder jullie.

Tijdens de lessen Nederlands moesten de leerlingen het thema Poëzie op een creatieve manier uitwerken: “Schrijf een gedicht of haiku neer op een plat wit bord. De voorwaarde dat dat over eten ging was bij deze natuurlijk evident.

Gewapend met tonnen woordenschat en inspiratie, gingen alle leerlingen aan de slag. Dat het een succes werd, kan je afleiden uit de foto’s.

6IW naar Porto voor Eramus+

 

De leerlingen van 6IW zijn afgelopen week afgereisd naar Porto voor hun Erasmus+ project. Bedoeling van het project is  elkaars specialismen te leren kennen en van elkaar te leren.

De leerlingen werden ondergedompeld in de wereld van de muziek en presenteerden zelf onze STEM-projecten. Dat is ook wat hen zal voorgeschoteld worden op hun tegenbezoek in de maand maart.

GIP 6IW

Mathis, Arthur en Margaux van het 6de jaar industriële wetenschappen maken dit jaar een GIP omtrent het automatiseren van het ophalen van dode kippen in een pluimveebedrijf. Ondertussen weten we al dat de weg van kuiken naar braadkip ongeveer 6 weken duurt en dat een levende gezonde kip een temperatuur van 41°C heeft.

Bij de start van onze GIP polsten we al even naar de interesse van pluimveehouders naar een robot die de dode kippen zou ophalen. De website Pluimvee heeft ons al geholpen om de enquête te verspreiden maar als er nog geïnteresseerde braadkippenhouders zouden zijn kunnen ze de enquête invullen via de volgende link.

Prijsuitreiking Focus Aarde op Koninklijk Paleis

Gisteren, woensdag, in de namiddag was er de proclamatie van de Prijs Focus Aarde van de Koningin Paolastichting en Dirk Frimoutstichting. Deze vond plaats in het Koninklijk Paleis. Twee groepen van 6IW vielen in de prijzen met hun projecten over de Water Inspecting Unit en Landing In Space. De prijzen werden overhandigd door koningin Paola en Dirk Frimout zelf.

5IW bezoekt DUCO

5IW bezocht het bedrijf DUCO in het kader van hun projecten voor engineering.
Ze kregen een rondleiding in de productie en in de research en development. De bedoeling was inspiratie op te doen. Ze werken nu hun projectvoorstellen uit waarna deze voorgelegd zullen worden aan het bedrijf ter goedkeuring.

Sportdag!

Op 16 september was het sportdag voor onze school. Het aanbod ging van highlandgames over atletiek, boksen en bowlen naar skim- en waveboarden.
Hier alvast wat foto’s van het strandgedeelte:

7BIE naar MATEXPO

Op 12 september was 7BIE op bezoek in MATEXPO in Kortrijk. De leerlingen ontdekten er een nieuwe wereld van industriële machines.