eerste jaar

Eerste schooldag

Wij vonden onze eerste schooldag alvast meer dan geslaagd!! 

Onze nieuwe leerlingen voelden zich meteen als visjes in het water. Via QR-codes gingen ze op zoek naar alle belangrijke plaatsen op school, via spelletjes leerden ze elkaar beter kennen en er ontstonden zelfs al mooie nieuwe vriendschappen. Verwennerij door de leerlingenraad met een pannenkoek en drankje kon ook niet ontbreken.

De leerlingen van het eerste jaar gingen op bezoek naar de stadsbibliotheek

In het kader van de lessen Nederlands gingen alle leerlingen van het eerste jaar in klasverband naar de Stadsbibliotheek.

Klas 1Bb streed er om de titel van winnaar van het 'Bibsterspel'. Vier teams doorzochten de catalogus en snuffelden in de collectie van onze stadsbibliotheek. Die heeft voor onze leerlingen geen geheimen meer!

 

 

Gezond en gezellig ontbijt voor de eerste graad

De leerlingenraad organiseerde opnieuw een heerlijk, gratis en gezond ontbijt voor alle leerlingen van de eerste graad. Het werd een gezellig samenzijn waar we elkaar nog beter leerden kennen. Dank voor deze leuke organisatie!

Leerlingen 1A Stem Wetenschappen bouwen schaalmodel van ons zonnestelsel

Als onderdeel van het project AFSTAND EN TIJD IN HET HEELAL, dienden de leerlingen van 1A Stem Wetenschappen een visueel zo realistisch mogelijk schaalmodel te bouwen van ons zonnestelstel.

Noot: ten opzichte van de afstanden tussen de planeten zijn de gebruikte diameters keer te groot. De aarde zou, om helemaal correct te werken maar de grootte van een zandkorrel mogen zijn...

Proficiat met jouw communie of lentefeest!

Sommige leerlingen van het eerste jaar vieren, na heel lang wachten en uitkijken, weldra hun grote, speciale dag. Hun feest werd door Covid-19 uitgesteld en wordt nu op een aangepaste manier in de komende weken gevierd.

Lezing Patrick Lagrou

Vorige vrijdag trokken alle leerlingen van het eerste jaar naar de stadsbibliotheek van Veurne. Jeugdschrijver Patrick Lagrou gaf er een lezing over zijn boek "Milans groote oorlog".

Geschiedenis kan echt boeiendzijn. Onze leerlingen waren namelijk bijzonder geïnteresseerd en een aangenaam publiek, aldus de auteur!