Opleidingen

6EIT volgt opleiding KNX

6EIT volgde deze week een opleiding KNX

KNX is een open domotica standaard die gebruikt wordt voor gebouwenautomatisatie.

Gaat het nu over een eengezinswoning of een kantorencomplex, de vraag naar comfort en flexibiliteit voor het beheer van luchtbehandeling, verlichting en toegangscontrole neemt toe. Tegelijkertijd wordt het efficiënter gebruik van energie steeds belangrijker. Meer comfort en veiligheid gekoppeld aan een lager energieverbruik kan alleen met intelligente besturings- en controlesystemen.

In deze KNX basis - opleiding leren de leerlingen van 6EIT hoe je een installatie realiseert en programmeert volgens de KNX standaard in het softwarepakket ETS 5.0.

De leerlingen volgen deze week deze opleiding en op het einde van de week krijgen ze een praktisch en theoretisch examen.

Indien ze slagen voor deze proeven krijgen ze een KNX certificaat die bevestigd dat ze de basis beheersen van deze domotica standaard. 

3de graad LASSEN gaat op opleiding in VDAB Ieper

Via het RTC kunnen onze leerlingen van de afdeling lassen ieder jaar genieten van een lasopleiding in de dichtst bijgelegen VDAB-locatie. Daar mogen we gebruik maken van hun infrastructuur. Het is de bedoeling dat de leerlingen trainen op het lassen van hoeklassen in allerlei lasposities, zowel met het TIG- , MAG – en het BMBE-lasproces. Ook krijgen we de gelegenheid om RVS en aluminium te lassen. 

Opleiding veilig werken op hoogte voor 5HB

Maandag 13 januari heeft 5HB een opleiding "veilig werken op hoogte - module 2" gevolgd in het CLW te Kortrijk.  Dit houdt in dat ze leerden om steigers te plaatsen en gebruiken op een veilige manier. 
De leerlingen kregen in de voormiddag een theoretische opleiding en evaluatie.  In de namiddag mochten ze een rolstelling en een vaste steiger monteren. Zij krijgen een getuigschrift van de gevolgde opleiding, wat zeker een meerwaarde zal zijn op hun CV.

5EM volgt les in Assa Abloy Nieuwpoort

De klas 5EM werd uitgenodigd door Assa Abloy te Nieuwpoort om een dagje in het bedrijf les te krijgen.

De leerlingen leerden werken met een UR5 Cobot, zochten persluchtverliezen met een ultrasone detector en kregen een persoonlijke rondleiding van de automation engineer.

Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen industrie en onderwijs.

Bezoek HOWEST, afdeling energiemanagement

6IW/EM ging naar de HOWEST afdeling energiemanagement te Kortrijk. Daar kregen ze een voorstelling omtrent slimme digitale tellers, zonnepanelen met batterijen en energiemanagement. Ze sloten af met een vijftal verschillende proeven rond het thema.