Varia

50-dagen

Vorige week vrijdag vierden onze laatstejaars hun 50-dagen. Dit deden ze op gepaste wijze. Ze kozen samen met hun klastitularis zelf de activiteiten. En of het een leuke dag was...

De Sint en pieten op bezoek in CEV

Bedankt Sinterklaas en zwarte pieten om nog eens op onze campus te passeren voor jullie terug naar Spanje vertrokken!

En goed nieuws... Er waren geen stoute kinderen dit jaar!

Proclamatie 2022

Traditiegetrouw zwaaien we onze leerlingen van het laatste jaar uit op 30 juni. Ook dit jaar was dit zo, al was de vormgeving wat aangepast.

Na een verwelkoming door de adjunct van de directeur, van Lukas Druwé (vertegenwoordiger van de leerlingen) en van de directeur werden de 3 afzwaaiende medewerkers van de leerlingenraad in de bloemetjes gezet voor hun immense inzet de voorbije jaren.

Een terugblik op de schoolcarrière (PPT) zorgde voor zowel genante en grappige momenten.

Uiteindelijk kon de echte proclamatie van alle geslaagden beginnen. Elke afstuderende leerling werd even in de spotlight geplaatst waarna voor elke klas de beste GIP werd beloond met een "gouden pluim". 

Na de bekendmaking van de laureaten die werden gefeliciteerd door de schepen van Onderwijs was het tijd voor het "hoedjesmoment", het rapport en een goede babbel tijdens de receptie.

Proficiat aan alle afgestudeerden!

Terugblik op de 50-dagen van onze laatste jaars

FEEST OP SCHOOL! De laatstejaars van Campus Engineering vierden hun 50-dagen. Ieder dag kwamen ze naar school verkleed in een ander thema. Van boeren tot casual chique tot strandkledij. Geen thema bleef gespaard. Met als kers op de taart en afsluiter van de week een zelf gekozen activiteit met de hele klas en klastitularis.

45 leerlingen nemen deel aan het Internationaal PISA-onderzoek

Op woensdag 4 mei namen 34 leerlingen, die geboren zijn in 2006, deel aan het PISA-onderzoek. Op 11 mei nemen we nog eens bij 11 andere leerlingen de test af. Dit is een vergelijkend onderzoek die over de hele wereld bij leerlingen van dezelfde leeftijd wordt afgenomen. De test gaat over wiskunde, taal, wetenschap en creatief denken. In Vlaanderen nemen zo’n 8400 leerlingen deel uit 200 verschillende scholen. Onze school werd dus ook geselecteerd om deel te nemen. Volgend jaar zullen we via de pers opnieuw vernemen hoe het onderwijs in Vlaanderen scoort op bovenstaande domeinen.

Preventietoneel voor onze leerlingen

De voorbije dagen gingen onze leerlingen per leerjaar naar een toneelstuk kijken, ons aangeboden door Stad Veurne.
De toneelstukken zijn gericht op bepaalde leeftijdsgroepen en hun leefwereld. Diverse maatschappelijk relevante thema's komen aan bod.

Zo zagen de leerlingen van het 2de jaar vandaag het stuk "Nievanier" door Deezillusie over racisme en verdraagzaamheid. Het was een boeiende vertoning die druk werd nabesproken.